Let op, bekijk hier ons hygiëne protocol.

Nagelbijters

Wilt u ook graag mooie verzorgde nagels? Voor nagelbijters bied ik een speciaal nagelbijtarrangement aan.

Nagelbijten is een gewoonte die nagelbijters zichzelf hebben aangeleerd. De meeste beginnen nagels te bijten als ze zenuwachtig zijn of in een stressvolle periode zitten, maar het komt ook voor door verveling. Eenmaal begonnen met nagels bijten is het moeilijk om ermee te stoppen. Om van het nagelbijten af te kunnen komen, moet de gewoonte van het bijten doorbroken worden en daar is op de eerste plaats motivatie en volharding voor nodig van uzelf. Om u te motiveren of om het bijten onaantrekkelijker en moeilijker te maken, kunt u kunstnagels van gel laten zetten.

Gelnagels zijn geen wondermiddel, maar een ondersteuning om de gewoonte van het nagelbijten te doorbreken. Ik raad lange gelnagels in eerste instantie af bij nagelbijters. U moet eerst aan de nagels zelf wennen. Omdat nagelbijters een hele korte nagelplaat hebben, dus maar een klein stukje voor de gelnagel om aan te hechten, moet de verhouding van het vaste deel en het vrije deel van de nieuwe nagels in evenwicht zijn. Ook kunnen te lange nagels pijn gaan doen, omdat een bijter niet gewend is om de nagels te stoten. Verder is het zo dat het nagelbed (het stuk huid onder het gedeelte waar uw nagel hoort te zitten) verdikt is en vaak een rand vertoont. Hierdoor gaat de gelnagel omhoog staan of ontstaat er “lifting”, het loslaten van de gel van de huid, waardoor de gelnagel los zal laten.

Om teleurstelling te voorkomen zet ik bij nagelbijters alleen gelnagels in combinatie met een arrangement, dus nagels zetten + regelmatige controle en bijwerken. De nagels van een nagelbijter groeien snel, omdat ze door het bijten gestimuleerd worden. Wie toch kunstnagels wil zonder dit arrangement, neemt deze op eigen risico en zonder garantie. Omdat een nagelbijter een klein nagelbed heeft van slechte kwaliteit is de kans op een slechte hechting groter dan normaal, waardoor de gelnagels kunnen loslaten.

U kunt altijd gratis en vrijblijvend een afspraak maken voor een controle, waaruit ik een persoonlijk arrangement voor u kan voorstellen, zodat u weet wat u kunt verwachten.

In het arrangement is inbegrepen:

Het arrangement dient vooraf in z’n geheel te worden betaald als extra stok achter de deur. Tijdens het arrangement krijgt u 5 reparaties gratis, daarbuiten geldt een speciaal nagelbijterstarief. Nagelbijters hebben vaak meegegroeide stugge nagelriemen. U krijgt hiervoor nagelriemolie mee, deze moet u in het begin 2x daags inmasseren op de nagelriemen zodat die mooi zacht en verzorgd worden. U krijgt ook een nagelvijl mee om de nagels zelf korter te vijlen als deze toch te lang blijken. U mag tussen alle behandelingen door altijd contact opnemen als er iets met één van de nagels is gebeurd, zodat het zo snel mogelijk opgelost kan worden en u niet in de gelegenheid komt om te gaan bijten.

De behandelingen duren circa 2 uur, controles circa ½ uur. De laatste behandeling is afhankelijk van uw behandelkeuze.